LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for UBUGINGO - Bli med å bygge helsehjelp for alle i Rwanda

UBUGINGO - Bli med å bygge helsehjelp for alle i Rwanda

Alle pengene som samles inn går til å bygge helsestasjon(er) til befolkningen i Rwanda

Ubugingo betyr på lokalspråket kinyarwanda “velvære”. Dette er et prosjekt med formål å gi alle i Rwanda tilgang til helsehjelp.

Jeg er en arkitekt med en visjon om at arkitektur kan forandre liv, og siden 2018 har jeg på frivillig basis jobbet sammen med en organisasjon i Rwanda, asareacts. http://activesocialarchitecture.com/asareacts Sammen har vi utviklet et design av en prototype for helsestasjoner som vi nå trenger din hjelp til å bygge.

HVORFOR

Slik det er i dag, er det alt for få helsestasjoner i landet, og en stor del av befolkningen har derfor ikke tilgang eller lang vei å gå til nødvendig helsehjelp. I utkantsstrøkene er behovet spesielt stort, da det er dårlig infrastruktur, og befolkningen stort sett ikke har andre framkomstmidler enn å gå. Dette betyr også at mange kvinner må føde i hjemmet, uten tilgang til verken vann eller sanitært utstyr. I dag er det ca 500 helsestasjoner i landet, men for at Rwanda skal nå FN’s bærekraftsmål om “god helse” må Rwanda bygge over 1000 flere helsestasjoner innen 2050.



HVA

Som en hjelp til å nå dette målet har vi utviklet en fleksibel og tilpasningsdyktig modell bestående av tre størrelsesvarianter som passer inn i alle omgivelser. Den minste er tenkt som en dagklinikk, hvor befolkningen vil kunne komme og få behandling av en sykepleier som er på stedet fra morgen til kveld. Den mellomstore har en observasjonsavdeling og fungerer derfor som en døgnåpen helseklinikk. Den største varianten vil inneholde et helt fødesenter i tillegg til alle funksjonene i de to mindre variantene.



I formgivningsprosessen har vi hatt fokus på at modellen skal være både praktisk, bærekraftig og kostnadseffektiv.

Fleksibel form & effektiv planløsning 

- helsestasjonene skal passe inn i alle mulige landksap og kontekster, og de skal være enkle å drifte av færrest mulig ansatte.

Bærekraftig design

- Materialebruk og utforming er tilpasset klimaforholdene. Vi vil styrke lokal økonomi og redusere transportutslipp ved å bruke lokale ressurser og lokal arbeidskraft. Ved å involvere lokalsamfunnet skapes det en tilhørighet til bygningen som øker viljen til å ivareta den og forlenge levetiden.

Kostnadseffektiv 

-  De tre størrelsesvariantene sørger for at en kan velge den best tilpassede løsningen for stedets kapasitet og behov. En kostnadseffektiv modell øker muligheten for å bygge ut flere helsestasjoner.

Målet er at denne helsestasjonmodellen skal bli brukt som standard til alle de 1000 fremtidige helsestasjoneene som skal bygges. For å nå dette målet må vi starte med å bygge et utvalg av prototypene, og vi er avhengig av finansiering for å få etablert disse. Jeg håper du vil være med å støtte oss i å realisere prosjektet.

HVORDAN

I utgangspunktet trenger vi støtte til minst én helsestasjon, men vi har som mål å bygge flere og gjerne én av hver størrelse. Jo flere vi bygger jo flere får tilgang til helsehjelp. Den minste modellen har en totalpris på 300,000kr, den mellomstore, døgnåpne klinikken koster 475,000kr og den største modellen med fødeavdeling koster 600,000kr.

Organisasjonen asareacts. er ansvarlig for byggeprosessen, og den lokale organisasjonen Health Builders http://www.healthbuilders.org/ skal sørge for at helsestasjonen(e) holdes i drift i ett år før de overleveres til staten. Jeg selv er ansvarlig for å skaffe finansieringen og jeg vil i tillegg være tilstede under byggeprosessen og sørge for at alt går som planlagt.  

Vi setter stor pris på alle bidrag! Alt monner. 

Pengene som samles inn settes over til organisasjonen asareacts.

Info om meg og organisasjonen asareacts.:

I 2015 hadde jeg en reise til Afrika som snudde mine arkitektdrømmer på hodet. Jeg falt for de livlige menneskene og den fargerike afrikanske kulturen, men levestandardkontrasten gjorde sterkte inntrykk på meg.  Møtet med Afrika inspirerte meg til å følge en ny retning innenfor yrket mitt, der arkitekturen kan bidra til en positiv forandring og utvikling i den mindre priviligerte delen av kloden vår.

Mens jeg fortsatt var student ble min nye visjon som arkitekt satt ut i livet i 2016 da jeg på eget initiativ tegnet og bygde en skole, Chizungu, https://www.facebook.com/chizunguecd/i Zimbabwe. I 2018 kom jeg i kontakt med arkitektkontoret i Rwanda; ASA studio, og på bakgrunn av min erfaring i Zimbabwe ville de ha hjelp av meg til å realisere deres første non-profit prosjekt, Ubugingo.

asareacts. http://activesocialarchitecture.com/asareacts is a social enterprise founded and based in Kigali - Rwanda in 2019.

Born from the principles and objectives that have driven the work of ASA studio, it facilitates the will to develop non profit independent projects that aim to push the boundaries of low tech architecture in contexts of limted means.

asa - short for active social architecture - REACTS to the local constraints and the social needs of health, sanitation and education improvement.

Hvis du vil ha ytterligere informasjon om prosjektet kan du kontakte meg på telefon: 99533211 eller mail: annerakelalmas@gmail.com

UBUGINGO - Bli med å bygge helsehjelp for alle i Rwanda

221 500 kroner innsamlet

Refundert
73% av 300 000 kr
Anne Rakel Almås sitt profilbilde
Verifisert
Anne Rakel Almås mottar pengene
Refundert
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Anne Rakel Almås er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×