LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Etablering av  helsetilbud i Ukraina

Etablering av helsetilbud i Ukraina

Internasjonalt samarbeid om psykisk helse

På våre oppdrag rundt i Ukraina har vi sett at de psykiske belastningene ikke har fått like mye fokus som de fysiske behovene. Myndighetene i Ukraina oppgir at hele 80% av befolkningen ( 32 millioner) har fått psykiske problemer som følge av krigen. Helsevesenet i Ukraina er opptatt med å behandle fysiske skader og mange av sykehusene er bombet.

Norge har kompetansen som kan bidra til å løse utfordringen og gi de som sliter hjelp. Norsk selvhjelpsforum har jobbet med selvhjelpsgrupper siden 2006 og har utviklet opplæring og kurs som gjør medmennesker i stand til å hjelpe seg selv og andre.

Vi tar med erfaringene med traumebehandling til Ukraina

Helpers.no og Norsk selvhjelpsforum tar kunnskapen om selvhjelp til Ukraina og etablerer krisetelefon og selvhjelpsgrupper i Ukraina etter modell fra Norge og USA.

Paul Doc Smines reiser til Ukraina i oktober og starter opp dette arbeidet sammen med våre Ukrainske partnere.

"Mennesker som har vært utsatt for traumer har vanskeligheter med å stole på andre. Derfor er det viktig å bli møtt på riktig måte fra start.

Forskning i Norge og utlandet viser at familier og lokalsamfunn ofte er de første til å se problemene, og med rett veiledning kan være en viktig faktor i tilhelingsfasen sammen med helsevesenet,  for å hjelpe mennesker som sliter med utfordringer og traumer.

Vi vet det virker, og nå tar vi det til Ukraina. For å få dette til trenger vi din økonomiske støtte.

" - Paul Doc Smines, Helpers.no 

Hvordan bidra

Benytt spleisen eller vipps til #749684 og gi ditt bidrag. Representerer du en bedrift/lag/forening benytt gjerne vårt kontonummer 1506.49.60315 Merk bidraget med "Mental helse Ukraina"

Ta også direkte kontakt med Paul på  900 73 002 / paul@helpers.no

 Om Helpers.no

Helpers.no var på grensen til Ukraina siden dag 3 av krigen. Driftet eurpoas største transittmottak, levert hjelpesendinger fra Norge, transport av flyktninger til Norge og drevet nødhjepsarbeid inne i Ukraina.

Vi er registrert i frivillighetsregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 922 601 593

Mer om utfordringene

"Ukraina hadde ca. 4 000 psykiatere da krigen brøt ut. I dag, etter at mennene er sendt i krigen og kvinnene har flyktet, tror de selv at antallet er halvert. Kolleger i Ukraina beskriver en helsetjeneste som i stor grad har vært preget av en russisk psykiatrimodell, med store institusjoner, hovedvekt på sykehusbehandling og få polikliniske tilbud. Men krigen gjør at de nå tenker nytt, og leger og annet helsepersonell er allerede i gang med planer for hvordan tjenestetilbudet for psykisk helsehjelp bør endres når landet skal bygges opp igjen. Den ukrainske psykiaterforeningen er en aktiv pådriver og ønsker støtte fra andre europeiske foreninger i dette arbeidet." - Den Norske Legeforening

"Vanskelige livssituasjoner påvirker hele mennesket. Når vi mestrer livet får det positive konsekvenser for den enkelte, for familien, venner, kolleger og for samfunnet som helhet.

For å få til mestring trenger vi kunnskap, verktøy, ulike arenaer og fellesskap. Selvhjelp er å ta ansvar for eget liv og selvhjelpsgrupper kan være én arena for å styrke oss selv, sammen med andre." - Norsk selvhjelpsforum

Om Paul Doc Smines:

Paul har tjenestegjort som sanitetsmann i Sør-Libanon, Gulf-krigen, Kroatia, Makedonia og Bosnia. Han har arbeidserfaring fra ambulanse, også som stasjonssjef for en ambulansetjeneste, vært rådgiver innen krise og beredskapsledelse og instruktør/rådgiver i praktisk sikkerhetsopplæring.

I tillegg har Paul vært leder for veteranorganisasjoner og jobbet for bedre oppfølging og ivaretagelse av veteraner fra internasjonale militære operasjoner. Deriblant hjelpetelefon for veteraner og kameratstøtteprogram.

Etablering av helsetilbud i Ukraina

1 900 kroner innsamlet

2 givere
Avsluttet 11.09.2023
12% av 15 000 kr
HELPERS.NO sitt profilbilde
HELPERS.NO mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
HELPERS.NO er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×