LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Nå trenger Papillon din støtte!

Nå trenger Papillon din støtte!

Alle pengene som samles inn går uavkortet til å sikre Papillon sin videre drift.

Papillon ble stiftet i 2015 av flerkulturelle kvinner, som ønsket å gjøre veien lettere for andre kvinner som var ny i Norge. Etterspørselen var og er stor, og siden 2016 har cirka 4000 kvinner fått hjelp gjennom mandagstreff, veiledning, kurs og mentoring og kulturelle prosjekter. I dag er mange av de viktige rollemodeller og bidragsytere i samfunnet.

«Jeg husker fremdeles den dagen jeg ble med i Papillon. Jeg var usikker på veien videre og følte meg overveldet av de mange hindringene som lå foran meg. Men deres dedikerte team og omfattende støtte ga meg håp og tro på at jeg kunne oppnå det jeg ønsket. Dere så potensialet i meg og hjalp meg med å utvikle mine ferdigheter og lidenskaper. Gjennom Papillon fikk jeg ikke bare støtte til mine studier, men også en verdifull mentorordning som har vært uvurderlig for min personlige og faglige vekst».

Slik beskrives Papillon, og mange flere har lignende erfaringer. De arbeider for at jenter og kvinner med flerkulturell bakgrunn skal få tilgang til likeverdige tjenester og leve det livet de selv drømmer om. Papillon er en støtte for de som opplever å bli begrenset av sin sosiale, kulturelle og/eller religiøse bakgrunn.

Papillon arbeider forebyggende mot utenforskap, blant annet for at unge ikke skal falle utenfor skole og arbeidsliv. De veileder deltakere i psykisk- og fysisk helse, i tillegg til å være deres stemme utad. Arbeidet Papillon gjør er viktig for deltakerne, men også for samfunnet, da Papillon på mange måter er et supplement til det offentlige hjelpeapparatet. Siden 2018 har over 2000 ungdommer gått gjennom Papillon sitt skoleprosjekt «Eg e meg».

Papillon er nyttig, og ønsker å fortsette og gjøre en forskjell for menneskene de møter. Men for å kunne gjøre det trenger Papillon din støtte.

I mai 2023 ble Papillon belastet av en økonomisk krevende arbeidsrettssak. Nå kjemper Papillon for å unngå å måtte legge ned organisasjonen, og støtte går til å fortsette driften. Nå kjemper vi
for å unngå å måtte legge ned en organisasjon som gir muligheter og styrker kvinner til å leve et fritt liv. Dersom Papillon ikke kan fortsette det viktige arbeidet, vil det ha konsekvenser både for deltakere, men også arbeidet som gjøres for et mer inkluderende samfunn.

I håp om at det er flere som deler engasjement og ønsker å støtte Papillon, har jeg opprettet denne spleisen. (For god ordens skyld: Spleisen er et initiativ jeg tar som privatperson og ikke i kraft av min jobb).

«Papillon tar jenters drømmer på alvor. Dere ser unge mennesker med krysskulturellbakgrunn som det er de er, en ressurs. Jeg synes det er så bra at dere hjelper folk ut i arbeidslivet og til høyere utdanning. Og like viktig er at dere inkluderer folk i nye miljøer og gir dem mulighet til å danne sosiale nettverk. Det skaper vennskap, trygghet og ikke minst et godt grunnlag for livet videre» Statsminister Erna Solberg, 2021 på vegen av jentedagen markeringen.

Les mer om Papillon her: Papillon | Krysskulturelle og migranter | Jenter og unge kvinner (papillonbergen.no)

Nå trenger Papillon din støtte!

106 316 kroner innsamlet

206 givere
Avsluttet 15.09.2023
35% av 300 000 kr
Anne-Christine Fiksdal sitt profilbilde
Ikke-verifisert
Anne-Christine Fiksdal
står bak spleisen
PAPILLON mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Anne-Christine Fiksdal er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×