LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Støtt en idealistisk urfolksfestival!

Støtt en idealistisk urfolksfestival!

Alle pengene som samles inn går til å dekke konserter, administrasjon og lydteknikk.

Hjelp oss å gjennomføre Sáráhkkás samiske urfolksfestival 2024!

Festivalen har fått mindre penger enn den trenger! 

IDEALISTISK MØTEPLASS 

På fruktbarhetsgudinnen Sáráhkkás urfolksfestival blir det samiske løftet. Festivalen er også et møtepunkt mellom samiske – og andre livssynsrepresentanter, spesielt i Norge. Den fokuserer på samiske kulturelle – og også åndelige - bidrag inn til økologiske, politiske og samfunnsmessige utfordringer vi står overfor i dag. Den fremmer urfolksperspektiver. Den er et sted der samisk kultur blir lært bort. Ikke minst er samisk urfolkstekning i forhold til naturvern viktig, og det tydeliggjøres i en rekke kunstneriske og faglige bidrag. Dette er også en møteplass innad i det samiske, og også for alle i nærmiljøet – og for de som ellers er interesserte.

HVA ER FESTIVALEN?

Dette er det fjerde året Sáráhkkás samiske urfolksfestival arrangeres en langhelg i juni. Den avholdes på Eidsfoss i Holmestrand kommune. Det kommer deltakere fra hele landet, og også fra utlandet. Det blir verksteder, trommesirkler, joikekurs, foredrag, paneldebatter, samisk tradisjonell mat og mye mer. Det finnes også et eget barneprogram (vi deler også ut tjue billetter til familier og andre med spesielt dårlig råd). Les mer her: https://www.sarahkkas.com. I år introduserer vi et trykket programhefte. Festivalen er altså familievennlig – og helt rusfri.

HVA GJØR FESTIVALEN IDEALISTISK?

Den er non-profit, og bidragsytere mottar redusert eller ingen honorar for sine bidrag. Likevel gir de av sin tid og kunnskap. Noen av deltakerne ønsker vi likevel å honorere tilstrekkelig til at de får dekket reise osv.

DEL AV EN STØRRE TREND

Verden over ser vi urfolkskulturer samle seg i et forsøk på å bevare, øke og spre sin kunnskap. Festivalen slik en plattform for det samiske, men der kultur, verdier og levemåter kommuniseres til et større publikum.

ILDSJEL

Festivalen ble grunnlagt av Foreningen Sarahkkas, Astrid I. Swart, opprinnelig fra Finnmark, som har bygget sin plattform gjennom mange år. Den bruker hun ikke minst da til å synliggjøre andre samiske stemmer, tradisjonell samisk naturbevissthet og urfolksinnsikt.

MISTET STØTTE

Gjennom flere år har festivalen mottatt støtte fra Holmestrand kommune, men i år ble den borte på grunn av nye regler! I fjor gikk vi 56 000 kroner i underskudd. Vi får noe støtte fra Sametinget, men for å gjennomføre på en god måte trenger vi:

  1. 40. 000 til konserter
  2. 10. 000 til administrasjon
  3. 10.000 til lydtekniker

PS: Dette er ikke en generell New Age – festival, men en møteplass, der samisk og urfolkskultur blir presentert og delt, diskutert med – og på andre måter feiret. Alle bidrag er kurert av Foreningen Sarahkkas, med støtte fra festivalens komité og koordinatorer. I Norge i dag er det viktig at det samiske blir både respektert og delt. Denne festivalen er en stolt kulturbærer og ønsker å være akkurat det. Tusen takk for at du hjelper oss å feire denne idealistiske festivalen!

Støtt en idealistisk urfolksfestival!

2 950 kroner innsamlet

4 givere
9 dager igjen
4% av 60 000 kr
FORENINGEN SARAHKKAS mottar pengene
Astrid Ingebjørg Swart sitt profilbilde
Verifisert
Astrid Ingebjørg Swart
står bak spleisen
Denne knappen åpner en modal med delingsknapper, hvorav den første heter «Del på Facebook».
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Astrid Ingebjørg Swart er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×