Unntakstilstand i Karanba - Digitale aktiviteter og matkasser
Det er en spesiell situasjon for oss alle, men de som allerede er sårbare er blitt enda mer sårbare. I Karanba vil vi gjøre det vi kan for å opprettholde omsorgen for våre barn og unge og deres familier.
Etter at alle Karanbas aktiviter ble avlyst 15. mars har vi jobbet på spreng med Karanba Online, et tiltak for å fortsette å hjelpe deltakerne våre i Brasils favelaer gjennom digitale kanaler. Les mer om dette i Tommys siste nyhetsbrev.
Digitalisering
Karanba har totalt 32 ansatte, med ulike ansvarsområder og oppgaver innenfor økonomi, administrasjon, drift, undervisning, menneskelig oppfølging (psykolog, sosialassistent og sosiolog), kommunikasjon og selvfølgelig fotball.
Vi ønsker at alle i Karanba skal kunne fortsette i jobben, og at vi skal kunne yte god omsorg og oppfølging gjennom denne ekstraordinære sitasjonen.
Tiltaket Karanba Online består blant annet av ringerunder til over 600 familier, informasjon, inspirasjon og rådgivning i sosiale medier, og videohilsener og oppfølging fra de ansatte i Karanba. Se Kayque demonstrere god håndvask på Facebook.
Det har vært utfordrende å få alle til å lykkes med hjemmekontor, og det er mangel på godt arbeidsutstyr. Prosjektet har i den forbindelse behov for midler til eventuell investering i teknisk utstyr, programvare og nettløsninger, samt kursing.
Kostnaden på dette er uviss, men vi ønsker å sikte oss inn på å investere mellom 10 og 15 000 kroner på dette området. Ditt bidrag blir tatt veldig godt imot!
Matkasser
I fjor samlet vi inn 46 000 kr til bønner og ris som lunchtilbud på basen vår i São Gonçalo, fordi mange av barna sliter med konsentrasjonen når de ikke har stabile måltider i hjemmet. Prosjektet ble en braksuksess!
Nå som basen vår er stengt kan vi dessverre ikke fortsette å servere mat. Mange familiers levebrød er dessuten strøjobber som håndverkere, hushjelper, frisører, gateselgere. Disse er nå spesielt utsatt, og hjemmets måltider er blitt enda mer uforutsigbare.
Vi ønsker derfor å bidra med matkasser for helt nødvendig næring.
Vi vil tilpasse innhold etter behov, men dette er vårt utgangspunkt:
- 2kg ris (ca 18 kr)
- 2kg bønner (ca 19 kr)
- 3kg pasta (ca 29 kr)
- 2kg sukker (ca 6,50 kr)
- 500g kaffe (ca 21 kr)
- 1l matolje (ca 11 kr)
- 1kg salt (ca 3,50 kr)
- 1kg mel (ca 8,50 kr)
- 500g erter (ca 12,50 kr)
- 1 pakke kjeks Maisena (ca 10 kr)
- 1 pakke kjeks Cream Crackers (ca 10 kr)
- 1 pakke toalettpapir (ca 6,50 kr)
- 2 bokser makrell i tomat (ca 18 kr)
- 1kg såpepulver (ca 10 kr)
- 2 pakker bind (ca 10 kr)
- 4 stk håndsåpe (ca 8 kr)
Med andre ord sikter vi på ca 200-lappen i innkjøpspris på innholdet. Noen vil ha behov for mer, andre vil kanskje klare seg med mindre. Om vi inkluderer et overslag på alle ekstra kostnader rundt innkjøp, pakking, sanitering og distribusjon, samt en liten forventning om at prisene kan øke i tiden fremover, lander vi på rundt 250-300 kroner i totalkostnad per kasse.
Med andre ord kan du med 300 kr gi et MEGET VIKTIG bidrag til en hel familie!
Bildene over viser boforholdene til Karanba-familier i favelaen, der de bor veldig tett på hverandre. Alle bildene er tatt i februar i år.
The sky is the limit!
Å sikre en tilpasset matkasse til hver eneste av Karanbas 600 deltakere er kanskje litt for ambisiøst, men vi skal hjelpe så mange som overhodet mulig.
Klarer vi halvparten?
Klarer vi 90 000 kr fra Karanbas venner i Norge?
Totalt ønsker vi altså å forsøke å samle inn 105 000 kr. Samme dag som nyhetsbrevet ble sendt ut kom det inn nesten 15 000 kr på Vipps, så vi har allerede trukket fra dette - og satt målet her på Spleis til 90 000 kr.
Det ville vært helt fantastisk om vi fikk dette til!
TUSEN HJERTELIG TAKK FOR ALLE BIDRAG!!
Til deg som ikke kjenner Karanba fra før
Karanba er en veldedig organisasjon i et slumområde utenfor Rio de Janeiro i Brasil. Fotball og fysisk aktivitet brukes som et trekkplaster og virkemiddel for å påvirke barn og unge gjennom treninger og kamper, rådgivning og støttekontakter, undervisning og jobb-kurs. Karanba står for forbilder og gode verdier i en hverdag preget av fattigdom, kriminalitet og mangel på sosial hjelp fra myndighetene.
Prosjektet ble startet av tidligere fotballspiller Tommy Nilsen i 2006, og har siden hjulpet over 8000 deltakere, løftet 204 personer til høyere utdannelse, profesjonelle yrkesrettede kurs og profesjonell fotball og utdannet 13 sjømenn som jobber i Solstad Offshore. I tillegg er det enorme ringvirkninger i lokalmiljøet fra arbeidet Karanba gjør.
Bli bedre kjent med oss:
- NRK sendte i 2010 en dokumentarserie om Karanba
- Karanba Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen
- Vi har reist til Skandinavia flere ganger og vunnet Norway Cup, Gothia Cup, Dana Cup og Cup No 1. Med gutter og med jenter.
- I 2018 var vi en del av eventet Omkampen - folkefesten som hyllet den historiske VM-bragden 20 år tidligere.
- Vi har mottatt støtte fra blant annet Equinor, WANG Toppidrett, Aker Solutions, Solstad Offshore, YARA, UDP, Jotun, Kongsberg, Oksøy Eiendom / Rico Invest, Alustar, NSL Eiendom & Invest, Retail24, LINK, Steenslandfondet, Familen Sørensen / Tonholts Stiftelse, Dream Learn Work, Arctic Offshore, Rema 1000 Nittedal, Haugetun Folkehøyskole, Vigrestad Storskule, Creuna, Lions Club Lørenskog, Oslo Nord Rotary Klubb, og Sola Rotary
- Vi mottok støtte fra Utenriksdepartementet i perioden 2013-2018
- Se rørende video med pappa Per og mamma Karin :)
- 25 % av Karanbas inntekter i 2019 kom fra privatpersoner - DITT BIDRAG BETYR MYE!
Følg oss på Facebook og Instagram.
For kommentarer eller spørsmål, send melding her på Spleis eller send epost til hakon@karanba.org eller tommy@karanba.org.