LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Innsamlingsaksjon for Mponda i Malawi

Innsamlingsaksjon for Mponda i Malawi

Alle pengene som samles inn går direkte til formålet, som er lærebøker i matematikk til elevene ved Mponda Primary School i Zomba, Malawi.

Da jeg besøkte Mponda Primary School i januar kom jeg til en skole med store mangler. Klasserommene manglet pulter, barna manglet skrivebøker og skrivesaker, og skolen manglet helt elementære læremateriell som kritt og tavlelinjaler. Jeg (Tore Dreyer) og Asbjørn Myge bestemte oss for å sette i gang en liten innsamlingsaksjon for å få på plass noe av dette, noe som resulterte i at vi fikk kjøpt inn masse læremateriell, pulter, skrivebøker og andre ting skolen trengte. Pengene var langt ifra nok til alt skolen trengte, men en god start. 

Mponda Primary School er en skole for de fattigste elevene i Zomba. Flere av elevene ved skolen er foreldreløse, og mange av dem bor på gata. Det at skolen tilbyr et gratis måltid til dagen, gjør at de ihvertfall har et fast måltid i ukedagene. Skolen sørger også for at elevene får en mulighet til å komme seg ut av fattigdom ved hjelp av utdanning, men de fleste elevene har ikke råd til skolebøker, og ettersom de må bestå en eksamen for å komme videre i utdanningsløpet, er det mange som må gå klassene om igjen. Det faget som flest strever med er matematikk, og i dette faget er det 1 bok pr. 50 elever tilgjengelig. Det medfører at så og si all undervisning foregår på tavla. 

Årets innsamlingsaksjon vil gå til matematikklærebøker for elevene med Mponda. Bøkene kjøpes inn til skolen, slik at de kan låne ut bøkene til elevene. På den måten vil bøkene kunne bidra til at flere av elevene klarer seg på eksamenene, og kommer seg videre i utdanningsløpet. Dersom det kommer inn mer penger enn de 50 000 kronene bøkene vil koste, vil de resterende pengene bli brukt til å fikse taket på skolen, som har flere lekkasjer.

Etter at 4., 5. og 7. trinn har hatt veldedighetsløp for Mponda, har de løpt inn nærmere 60 000 kroner på egenhånd! Dette medfører at vi også kan prioritere taket på skolen, flere skrivebøker og pulter, og muligens også en oppgradering av toalettene ved skolen. Målet for innsamlingen har derfor blitt endret fra 50 000 til 80 000 kroner.

7. trinn samlet alene inn vanvittige 50 604 kroner gjennom løpene sine! Fantastisk!


Denne innsamlingsaksjonen blir den første av forhåpentligvis mange, hvor målet er å gjøre Mponda til en skole hvor forholdene ligger godt til rette for at elevene skal få den utdanningen de lengter etter. Alle pengene som samles inn går direkte til formålet, det eneste unntaket er avgiften det koster å starte en spleis (ca. 6% av totaltbeløpet). Tusen takk for støtten!

 

Innsamlingsaksjon for Mponda i Malawi

95 559 kroner innsamlet

206 givere
Avsluttet 23.12.2020
119% av 80 000 kr
Tore Dreyer sitt profilbilde
Verifisert
Tore Dreyer mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Tore Dreyer er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×