Gaming for alle
Sivert, 19 år, Spiller på Nordlys e-sportlag (pause nå pga militærtjeneste) forteller om sin opplevelse av fellesskap:
Jeg har aldri møtt flere på laget mitt, selv om vi har spilt sammen i 2 år. Vi har et godt fellesskap, det føles som akkurat som om vi hadde møttes fysisk hver dag. Utseende har ingenting å si, hvor du er fra har ingenting å si. Det handler kun om å ha en felles interesse. Esport er veldig sosialt. Jeg kan ha samtaler med venner, og det er en mulighet til å gjøre noe som jeg er god på. Under pandemien har det å kunne spille et virituelt spill vært avgjørende. Det gjør at jeg kan være i min egen zone, uten restriksjoner og smittevern. Det er bare meg, vennene mine og spillet.
Vi tok kontakten da vi så at KFUK-KFUM ønsket å satse på E-sport. Vi samarbeider om det meste, og får tett oppfølging. Det er fint å være et lag med en så stor organisasjon i ryggen. Jeg er veldig glad for at KFUK-KFUM valgte å jobbe med oss. Det er et opprykk i vår karriere. Samtidig får vi være med på å fremme et nytt tilbud. Vi er med på å utveksle erfaringer.Korona og nedstengninger fører til ensomhet blant barn og unge.
Nær 9 av 10 barn og unge spiller dataspill, og dette tallet har økt under pandemien
KFUK-KFUM skal derfor etablere et inkluderende og tilgjengelig gamingtilbud for å minimere uønsket effekt av koronapandemien; ensomhet og utenforskap. Det skal vi gjøre ved å:
- tilby barn og unge over hele landet en trygg arena for gaming via en digital møteplasser (discord server) og via fysiske møteplasser/arrangementer (LAN-party).
- etablere et fellesskap og en arena for vennskap og tilhørighet ved siden av selve gamingen.
- trygge foresatte/andre voksne rundt barn og unges deltakelse i gaming.
- gi barn og unge muligheten til selv å være med på å planlegge og gjennomføre de ulike tiltakene og dermed oppleve deltakelse og mestring.
For å få til dette trenger vi DIN hjelp. Vil du være med?
For mer informasjon om vårt gaming og e-sporttilbud kan du ta kontakt med andreas.ruud(at)kfuk-kfum.no.