Nures dyresykehusregning đââŹ
Nure (3) har vĂŠrt uheldig med blĂŠren og urinveien en periode nĂ„, og har vĂŠrt frem og tilbake til veterinĂŠr. I gĂ„r (17/8) ble han innlagt pĂ„ dyresykehuset i Oslo, og heldigvis dekker forsikringen hans 20 000kr av regningen. Resterende belĂžp blir 15 000kr og med andre hĂžye regninger og ikke fulltidsstilling, blir dette nĂŠrmest umulig for meg.Â
Siden jeg ikke er veterinĂŠr, har jeg kopiert et utdrag fra AniCura som beskriver hva det er som blir gjort for pengene:
Urinblokkering rammer hovedsakelig hannkatter ettersom de har lengre og smalere urinrĂžr sammenlignet med hunnkatter. Urinblokkering kan util en livstruende tilstand som krever akutt behandling.
I blant kan dyreeiere ha lagt merke til noen besvÊrligheter tidligere, slik som blod i urinen og hyppige besÞk pÄ kattedoen. Dess lenger tid som gÄr (timer) med urinblokkering, desto dÄrligere blir kattens allmenntilstand. Det kan bli en livstruende situasjon i lÞpet av kort tid pÄ grunn av utviklingen av en akutt nyresvikt. Hvis blÊren ikke tÞmmes risikerer den ogsÄ til slutt Ä sprekke - noe som raskt blir en livstruende situasjon.
For Ă„ behandle urinblokkering mĂ„ katten oftest bli bedĂžvet for Ă„ muliggjĂžre tĂžmming av urinblĂŠren og spyling av urinrĂžret. Et kateter fĂžres inn i urinrĂžret for Ă„ lĂžse pluggen og kateteret fĂžres etterpĂ„ til urinblĂŠren for Ă„ tĂžmme denne.Â
Videre behandling nÄr pluggen er fjernet avhenger av den underliggende Ärsaken til urinstopp, hvor alvorlig det var og om komplikasjoner har oppstÄtt. Nyreskader kan vÊre reversible, men katten kan i blant behÞve intravenÞs vÊskebehandling i noen dager. Vanligvis kreves noen dagers sykehusopphold med vÊskebehandling og smertestillende medisinering.
Jeg hĂ„per sĂ„ mange som Ăžnsker, bidrar med det de kan â€ïž Alle bidrag settes enormt stor pris pĂ„!Â
Nure og Erika