LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Barn i Kenya som er utsatt for "Jiggers" (sandlopper)

Barn i Kenya som er utsatt for "Jiggers" (sandlopper)

Pengene skal brukes til innkjøp av sko til skolebarn i Budalangi

Hei. Vi er et team som i desember fikk besøke flere av KenyaHjelpen sine bistandsprosjekter. KenyaHjelpen er en organisasjon som gjør bistand i Budalangi i Kenya. Dette er et område som preges av mye fattigdom, som skyldes tørke store deler av året og en årlig oversvømmelse i regntiden. Dette ødelegger både avlinger og hus. KenyaHjelpen sine prosjekter hjelper bla. mennesker med nedsatte funksjonsevner, enker og barn. Å få besøke disse prosjektene gjorde store inntrykk og vi bestemte oss for å hjelpe barna som sliter med «Jiggers» (sandlopper).

Hva er «Jiggers»? Jiggers eller sandlopper er et stort problem i Budalangi og er med på å ødelegge livene til mange spesielt barn og eldre. Jiggers er små dyr som lever i jord og sand og trives i tropisk og subtropisk klima. På grunn av mangel på sko, tråkker man på bakken barfot og sandloppene trenger seg inn på føtter og hender og legger egg. Eggene formerer seg og kan spre seg til over store deler av kroppen. Dette er veldig smertefullt og for å bli kvitt det må eggene skjæres ut. Dette gjøres uten bedøvelse. KenyaHjelpen har til sammen to team som reiser for å fjerne sandloppene på skoler og i landsbygda. Du kan lese mer om sandlopper på KenyaHjelpen sin nettside, her: https://kenyahjelpen.no/arbeide/jiggerskampanje/jiggers.html

Hvordan kan vi hjelpe barna? Dette problemet har en enkel løsning, nemlig sko. Mange av barna som går på skole i dette området har ikke sko og er dermed veldig utsatt for disse sandloppene.

Vårt mål er å samle inn 10 000kr som dekker ca 300 par med sko. Dette skal vi få gjort med hjelp av bistandsorganisasjonen, KenyaHjelpen. De har siden 2009 jobbet i dette området og besøker ukentlig skoler for å gi behandling til barna.

Vi setter stor pris på ditt bidrag til dette prosjektet.

Barn i Kenya som er utsatt for "Jiggers" (sandlopper)

16 950 kroner innsamlet

43 givere
Avsluttet 20.02.2022
169% av 10 000 kr
Anita H Svensen sitt profilbilde
Verifisert
Anita H Svensen
står bak spleisen
KENYAHJELPEN mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Anita H Svensen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×