LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Omar, flyktningen som hjelper tusener, trenger selv hjelp!

Omar, flyktningen som hjelper tusener, trenger selv hjelp!

Alle penger som kommer inn går direkte til å betale sykehusregninger.

Omar Alshakal er ikke bare grunnlegger og leder for Refugee 4 Refugees, det er han som ER selve organisasjonen, som har hjulpet tusenvis av flyktninger gjennom fem år. Men også i mange år før det har han hjulpet andre, fremfor seg selv.

Nå ligger han, bokstavelig talt nede selv, i en sykeseng. Fortiden har innhentet han. Omar er selv flyktning fra Syria. Da han som 17-åring svømte over fra Tyrkia til Hellas, hadde han allerede kjempet lenge. Han har vært utsatt for krigens grusomheter, han kjørte ambulanse da en bombeeksplosjon drepte alle i bilen, unntatt han, og han har vært fengslet og blitt utsatt for grov tortur av regimet i Syria. Og han har store skader etter dette, og har levd med store smerter i alle disse årene. Og nå har det innhentet han. Denne uka ble han hasteoperert i Athen, han har hatt så store smerter at han ikke har kunnet stå på bena, han har vært lam i det ene benet, og uten denne operasjonen nå var det stor fare for permanent lammelse. Som flyktning har han ingen rettigheter og må bekoste alt selv.

Jeg har kjent Omar i snart fem år, og har visst om disse helseutfordringene og smertene omtrent like lenge. For meg er han en god venn og 'guttungen'  min, men også min største helt og det mest oppofrende menneske jeg har møtt. Jeg har i flere år forsøkt å få han til å gå med på at jeg prøver å hjelpe han med penger til denne omfattende ryggoperasjonen, men han har nektet. Han er en stolt ung mann, og har fokusert på å hjelpe alle andre, mens han selv har levd i et smertehelvete. Jeg har sett han knekke sammen i smerter mange ganger, og han gjennomgikk en operasjon i fjor sommer, og satte seg i gjeld, heller enn å gå med på det.

I går tryglet jeg han igjen om å få lov på FaceTime. Han lå nyoperert i sykesengen og var mer opptatt av sultne flyktningbarn i Athen. Han måtte imidlertid gi seg, og la meg få lov. Både han og jeg vet at hvis han sitter i bunnløs gjeld på grunn av egne skader, eller enda verre, blir lam, så vil det måtte bety slutten for Refugee 4 Refugees, og gå ut over tusenvis av flyktninger.

For bare denne operasjonen kom regningen på 140 000,- kroner. Den gjelden han har for den forrige, samt videre behandling vil langt overgå det jeg har satt som mål for denne Spleisen, men det vil hjelpe så mye at Refugee 4 Refugee vil kunne bestå, og at guttungen slipper å bli lam eller fullstendig ruinert. Jeg håper mange vil hjelpe og forstå, og ikke minst dele denne Speisen. Det vil bety forferdelig mye for forferdelig mange fler enn han.

 

Omar, flyktningen som hjelper tusener, trenger selv hjelp!

98 700 kroner innsamlet

353 givere
Avsluttet 15.05.2022
49% av 200 000 kr
Ane Kandal sitt profilbilde
Verifisert
Ane Kandal mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Ane Kandal er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×