Herbert og Havfruens innsamlingsaksjon for Barneklinikken
Herbert og Havfruens verdensrekord feirer 10 år og vi ønsker på ny å samle inn penger til Barneklinikken på St. Olavs
En av Trøndelags to verdensrekorder ble satt på torget i Trondheim i forbindelse med matfestivalen 2012. Nå 10 år senere er byen vertskap for Eropean Region of Gastronomy. I den forbindelse børster vi støvet av verdensrekorden på 4898 kg blåskjellsuppe som fortsatt står.
Vi ønsker nå å bruke verdensrekorden til å sette fokus på en mye viktigere sak som også var en del av arrangementet i 2012.
Vi har vært gjernnom en særdeles utfordrende tid, ikke bare for restaurant og uteliv men pandemien gjorde situasjonen enda mer utfordrende for de mest utsatte av oss. I 2012 samlet verdensrekorden inn over 100.000 til barnekreftavdelingen på St. Olavs. Nå, etter 2 år med nedstegning og krav om avstand og isolering vil vi bruke annledningen i et arrangement som hyller være fantastiske råvarer og matkultur til igjen samle inn sårt tiltrengte midler til en gruppe som sårt trenger det.
I samarbeid med Havfruen og verdensrekordens far, Herbert Klein vil vi samle inn penger sammen med Sparebank 1 SMN og Spleis samle inn penger til Barneavdelingen på St. Olavs. Innsamlingen starter 14. juli og avsluttes med salg av blåskjellsuppe på Matfestivalen 2022, der inntektene går uavkortet til St. Olavs.
Vi oppfordrer alle å gi ett beløp for å gjøre livet enklere for alle barna som står i en vanskelig situasjon.