LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Støtt innføring av et ekte folkestyre

Støtt innføring av et ekte folkestyre

Folkestyret har hatt en fantastisk pangstart! Mange har ventet på oss. Nå trenger vi din hjelp for å nå enda flere og bli en kraftfull folkebevegelse. Til det trengs det økonomi til annonsering og arbeidsinnsats. Nå vil vi bryte lydmuren.

Makten er i ferd med å renne ut av folkets hender. Det trengs styrking av demokrati og individets frihet. Det er på tide å samle oss.

Folkestyret er en frittstående interesseorganisasjon med formål å styrke demokratiet og individets frihet gjennom å innføre et mer desentralisert folkestyre i Norge. 

Folkestyret er partipolitisk og religiøst nøytralt og bygger på følgende grunnleggende prinsipper:

  1. Mennesket eier seg selv og er suveren i egen kropp og sinn
  2. Mennesket har eiendomsrett og eier samfunnet sammen
  3. Menneskets grunnleggende individuelle behov ivaretas av samfunnet
  4. Den demokratiske makten har sitt sete hos individet
  5. Samfunnet styres av folket gjennom en desentralisert styreform
  6. Myndighetene er underlagt folket
  7. Demokratisk makt i samfunnet kan ikke overføres ut av landet
  8. Demokratisk makt i samfunnet som allerede er ført ut av landet tilbakeføres
  9. Naturressursene eies av folket - og kan ikke selges til andre
  10. Naturens regenerative egenskaper og helhet er vårt livsgrunnlag og skal beskyttes

Les mer og meld deg inn på www.folkestyret.org

Vi er mange som er blitt opptatt av ekte demokrati, menneskerettigheter og ytringsfrihet i disse dager. Det som skjer i verden rører ved noe fundamentalt i oss mennesker. I forhold til politikk generelt er vi garantert ikke enige om alt, men det må ikke hindre oss i å stå sammen i dette. Folkestyret tilbyr derfor en felles prinsipp-plattform som vi kan samles om for å utgjøre en forskjell. For hvert medlem blir vi sterkere.

I et ekte demokrati står mennesket, med fri vilje til å bygge eget liv, i sentrum. Fellesskapet av mennesker eier og har makten i samfunnet. Makten kommer nedenfra og utgjør summen av individenes stemmer. Representasjon kan skje gjennom personlig og midlertidig fullmakt - som kan trekkes tilbake av individet når som helst og uten grunn.

Med dagens system er den demokratiske makten i ferd med å forsvinne ut av folkets hender og ut av landet gjennom sentralisering av demokratisk og økonomisk makt. Makten forvaltes i stadig større grad av multinasjonale virksomheter, overnasjonale institusjoner og en sentralisert mediebransje. Samfunnsutviklingen har gradvis gjort det lettere å korrumpere og påvirke gjennom ikke-demokratisk makt. Dette er tydelige tegn på et dysfunksjonelt og selvdestruktivt system som er blitt for komplekst og derfor trenger å revitaliseres til det beste for individet, samfunnet og vår planet.

Folkestyret ønsker å samle mennesker som er opptatt av å styrke demokrati, åpenhet, reelle fakta, ytringsfrihet, skaperkraft, naturrett og menneskerettigheter. Vi vil utgjøre en motvirkende kraft til økende sentralisering av makt og bruk av kontroll, overvåking og innskrenket individuell frihet.

Summen av individenes kunnskap og innsikt gir menneskeheten uante muligheter til å skape et bedre samfunn på alle måter.

Folkestyret skal jobbe for å skape en nasjonal og global folkebevegelse med en kunnskapsrik spydspiss. Dette arbeidet vil kreve utvikling av metodiske og teknologiske verktøy, som også vil kunne nyttes i et desentralisert demokratisk samfunnssystem.

Folkestyret ser det som viktig at alle samfunn, spesielt i den tredje verden, får tilbakeført eierskapet til sine lokale naturressurser.

www.folkestyret.org

Støtt innføring av et ekte folkestyre

16 700 kroner innsamlet

33 givere
Avsluttet 31.10.2022
16% av 100 000 kr
FOLKESTYRET mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
FOLKESTYRET er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×