Jeg har funnet plassen - vil du være med på reisen?
MIN DRØM - EKRA PARK HOTEL -
Bærekraft og inkludering, hånd i hånd.
Min drøm er å skape et bærekraftig tretopp-hytte hotell i pakt med naturen hvor vi stort sett er selvforsynt med grønnsaker og serverer ureist mat i vår kafe og restaurant. Når du trekker deg tilbake til tretoppene sover du i deilige senger med stjernehimmelen som tak!
Samtidig ønsker jeg å skape inkluderende arbeidsplasser for dem som har problemer med å komme seg inn på arbeidsmarkedet av en eller annen grunn. Det være hull i CV'n, rus og psykiatri eller av andre årsaker blir stående utenfor arbeidsmarkedet.
Jeg har personlig erfart hvor høy dørstokken kan være etter utfordringer i livet og vet også hvor viktig det er å komme seg i aktivitet og arbeid for raskere å kunne komme tilbake til et verdig liv. Og ingenting er bedre enn å arbeide med jord, vekst og være ute i vår frie natur for en raskere tilfriskning.
Et hotell bygget på naturens premisser - hvor vi setter naturen først.
Med EKRA PARK HOTEL ønsker jeg å bidra til å endre måten vi bygger nytt ute i naturen, måten vi ferierer på og din totale opplevelse av å bidra til en bedre klode samtidig som du unner deg en pause fra hverdagen.
Intet mindre!
Min filosofi bygger på at vi må ta bedre vare på våre omgivelser - utnytte våre ressurser på en mer bærekraftig måte og bevare det biologiske mangfoldet. Høste mer av det naturen byr på. Samtidig som vi skaper et pusterom for deg når du først velger å reise på ferie - med nærhet til naturen som balsam for sjelen.
Jeg mener å ha funnet den perfekte plassen for dette prosjektet! Et nedlagt lite gårdsbruk, beliggende ved et av landets vakreste golfanlegg, med uendelige turområder som nærmeste nabo. Samtidig er vi nær nok kollektive knutepunkt. Du kan i praksis ta buss eller tog for å komme til oss!
Tretopp hytter - målet er å bygge mellom 3 og 9 tretopphytter tegnet av @OSLOTRE, unike i utførsel og med maksimalt 36 sengeplasser. Dette skal skje gradvis over tid. Vi kan begynne med 3. Bærekraft er bærebjelken i prosjektet og reflekteres også i økonomien. Vi bygger ikke mer enn det er behov for! Hyttene skal plasseres skånsomt i skogen på eiendommen, på stylter og med minimale inngrep i skog og grunn.
Videre bygger vi alle våre bygg i heltre med fokus på gjenbruk. Vi skal anlegge solceller på alle takflater og bli Norges første energi positive hotell! Vi skal ha eget sirkulært anlegg for vann slik at vi benytter ressursen mer enn en gang.
Alle våre hytter og lokaler innredes med norsk møbelproduksjon eller er kjøpt i gjenbruksbutikker - vi setter design og funksjonalitet høyt og vil være kompromissløse når vi bygger og innreder. Trevirket vil komme fra lokalt skogbruk og lokale sagbruk. Det meste av vårt kjøkken står i en bruktbutikk et sted i Norge. Alt for minske vårt karbonavtrykk og bidra til mindre produksjon. Vi vil være selvforsynt med både vann og avfallshåndtering. Grønnsakene dyrker vi etter økologiske, regenerative prinsipper i vår hage og vi høster frukter fra vår frukthage, inne som ute. Skogen bidrar med både bær og sopp som vi konserverer og benytter oss ut gjennom året.
Og her i dyrkningsprosessen ligger også nøkkelen til inkludering - vi vil tilby arbeid i vår hage og skog til personer som sliter med å komme seg tilbake i arbeid. Følelsen av å se noe vokse og gro har dokumentert positiv påvirkning på den psykiske helsen. Og for dem som har dyrket litt selv vet at det kreves mange hender for å holde bedene fri for ugress og andre skadedyr når en dyrker økologisk. Vi skal søke tett samarbeid med organisasjoner som arbeider for å inkludere de som har havnet utenfor arbeidslivet. Dette finnes det mange vellykkede prosjekter på fra før, så vi slipper å gå opp nye stier. Kun lokale leverandører på meieri og kjøtt. Egne høner ser til at du alltid har dagsferske egg til frokost. Ureist mat er god og næringsrik mat!
70% av våre anskaffelser skal IKKE ha reist mer en 110 kilometer, fra vi kjøper det - et veldig ambisiøst mål. Skal det reise langt skal det enten være gjenbruk eller være fraktet og produsert etter strenge miljøvennlig krav.
Det ligger grundige analyser til grunn for prosjektet og det er utarbeidet budsjetter for bygg, oppstart og drift de 10 første år! Du kan bruke denne linken til å se vår investor presentasjon: https://www.canva.com/design/DAE2ua5prNY/NWjQBfbEvU-rM0fxIMvLuw/view?utm_content=DAE2ua5prNY&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink
Det "eneste" som kommer langveisfra er våre gjester! Og andre vil være kortreiste.
Du finner masse informasjon på vår hjemmeside http://www.ekraparkhotel.no samt på nesten alle sosiale plattformer: Instagram, Facebook og LinkedIn (@ekraparkhotel.no eks: https://www.instagram.com/p/CaDGMyxj7O5/?utm_source=ig_web_copy_link ) eller ved å kontakte prosjektleder direkte på mail: post@ekraparkhotel.no
Bli med på et ambisiøst og bærekraftig prosjekt bygget for å møte fremtiden!
Timingen er perfekt!
Akkurat nå er det mye usikkerhet knyttet til næringen - men prognosene fra NHO Reiseliv viser at norsk turistnæring skal stige med 45 % frem mot 2030! Noe som vil si at vi vil være godt forberedt på det som kommer. Vi satser på å åpne i 2025/26. sjekk lenke her: https://www.nhoreiseliv.no/contentassets/6abc6856aad442bcb91b431d978d6042/rapport-norsk-reiseliv-for-under-og-etter-pandemien.pdf
Prosjektleder: Jon-Åge Ruud født 1971 - Jeg har 35 år erfaring fra hotel og restaurantbransjen, både i Oslo og her på Sørlandet. Jeg er nyutdannet agronom med særskilt interesse for regenerativt og økologisk jordbruk - ureist mat og dyrevelferd. Er kanskje litt mer en snittet engasjert i miljø, menneske skapte klimaendringer og ønsker å bidra til en endring i måten vi driver innenfor min hovednæring - mat, drikke og reise (turistnæringen). Jeg har flere vellykkede og mislykkede prosjekter bak meg og vært selvstendig næringsdrivende i ca. 15 år. Bosted Tvedestrand Kommune.
Diagnose'rt bipolar 2 i 2018 og tidligere rusavhengig med over 9 års tilfriskning. Har jobbet ved rusbehandlings institusjoner og tiltak innen tilrettelagte velferdstjenester på gårdsbruk.