Hjelp meg å støtte Sanitetskvinnenes arbeid i beredskap
Sanitetskvinnene har 3500 frivillige som stiller opp når alarmen går. De frivillige bistår ved naturkatastrofer som ras, ulykker og ved kriser som koronapandemien. Sanitetskvinnene samarbeider med nødetater og helsepersonell og har lokalkunnskap, gir praktisk hjelp/omsorg til de som er rammet og hjelpe-mannskaper.
Under koronapandemien bidro Sanitetskvinnene rundt om i landet med praktisk tilrettelegging i samarbeid med kommunene. De frivillige tok i mot de som skulle vaksineres, bisto med smittevern, handlet apotekvarer til isolerte eldre osv.
I rastragedien på Gjerdrum stilte Sanitetskvinnene opp med mat for alle involverte i leteaksjonen og ga omsorg til de som sto i en tøff leteaksjon.
Mange omsorgsberedskapsgrupper er en del av kommunens beredskapsplaner,
og på leteaksjoner samarbeider de med Norsk Folkehjelp, Røde Kors, Kystvakta, Redningshelikopteret, Heimevernet, Røde Kors, Politiets dronepiloter, Sivilforsvaret, Norske Redningshunder osv.
Sanitetskvinnene stiller gratis, og det er stort behov for økonomisk støtte til opplæring, organisering og utstyr slik at de kan utføre oppgavene side.