LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Gjermunds innsamling til Hjernesvulstforeningen

Gjermunds innsamling til Hjernesvulstforeningen

Alle pengene fra denne Spleisen skal gis til Hjernesvulstforeningen, som støtter forskningen for en bedre og mer effektiv behandling mot hjernesvulst.

I februar 2022 var jeg på vei ut på skitur i skogen med min kone og mine foreldre, da jeg plutselig fikk et epilepsianfall i bilen på vei til parkeringsplassen. Etter 30 minutter kom jeg til meg selv igjen, liggende på den snødekte veien utenfor bilen med en dame fra ambulansen stående over meg. Sykebilen kjørte på rød respons til sykehuset hvor jeg ble puttet rett inn i en CT-maskin. Bildene viste en tumor på størrelse med en tennisball i venstre tinninglapp. Uten at jeg egentlig hadde merket noe til det hadde tumoren gradvis vokst seg større og større før trykket fra den utløste et epilepsianfall. Sannsynligvis har tumoren vokst gradvis og ubemerket over mange år.

Etter flere dager som pingpongball mellom ulike sykehus ble jeg operert ca. tre uker etter epilepsianfallet. Én uke etter operasjonen ble jeg ringt opp fra sykehuset og fikk konstatert at tumoren min var en type ondartet kreft som heter oligodendrogliom. Dette er kort forklart en type kreft som kan behandles, men ikke kureres og derfor på et eller annet tidspunkt vil dukke opp igjen og igjen.

I etterkant av operasjonen gjennomgikk jeg sju uker med protonstrålebehandling i Uppsala, før jeg gikk sju måneder på cellegift fram til januar 2023. Behandlingen jeg gikk igjennom, i form av operasjon, strålebehandling og cellegift, er den samme behandlingen som pasienter fikk for 30 år siden. Med andre ord har utviklingen av nye behandlingsmåter for pasienter med ondartede gliomer stått så og si helt stille.

Fokuset på å løse hjernekreftgåten er heldigvis økende, og ulike forskningsgrupper prøver ulike metoder for å finne en løsning på hjernekreften. Selv om noe av forskningen ser lovende ut har det ikke kommet noe medikament eller behandlingsmåte som er bedre enn den gamle behandlingsmetoden som jeg nettopp har gått gjennom. 

Med denne SPLEISEN ønsker jeg derfor å samle inn penger til hjernekreftforskningen og donere beløpet jeg samler inn til Hjernesvulstforeningen (hjernesvulst.no). I en artikkel fra American Journal of Managed Care er hjernekreft den vanligste kreftrelaterte årsaken til dødsfall for personer mellom 15-39 år (1). Tilsvarende tall kan man også finne i norske registeret. Dette er det på tide å gjøre noe med!

Tidspunktet for innsamlingen er knyttet opp mot at jeg skal gjennomføre sykkelritt i Frankrike i juli som heter Tour du Mont Blanc Cyclo. Jeg har vært påmeldt til dette rittet tre ganger tidligere, men i 2020 og 2021 ble rittet utsatt pga. korona, mens jeg i fjor ikke kunne være med pga. nylig oppstart på cellegiftkuren. Jeg er påmeldt i år igjen, og i år tror jeg at jeg hvert fall skal få til å stå på startstreken. Rittet går 15. juli og denne SPLEISEN til Hjernesvultsforeningen vil pågå fram til og med den dagen.

Videre kommer jeg til å bruke perioden fram mot Tour du Mont Blanc Cyclo til å være aktiv på sosiale medier for å dele litt bilder, tanker og opplevelser som kreftpasient.
 
Tusen takk for at du leste!

Sosiale medier
Instagram:
Strava

Kilde:
1: https://www.ajmc.com/view/brain-tumors-most-common-cause-of-cancer-deaths-in-ayas

Gjermunds innsamling til Hjernesvulstforeningen

215 344 kroner innsamlet

445 givere
Avsluttet 16.07.2023
107% av 200 000 kr
Gjermund Kvåle Jordheim sitt profilbilde
Verifisert
Gjermund Kvåle Jordheim
står bak spleisen
HJERNESVULSTFORENINGEN sitt profilbilde
HJERNESVULSTFORENINGEN mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Gjermund Kvåle Jordheim er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×