LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Krisesituasjon ved Evros- hjelp mennesker på flukt!

Krisesituasjon ved Evros- hjelp mennesker på flukt!

Alle penger går til dette prosjektet.

Jeg har fulgt med på Ane og Omar fra Refugee4Refugees (R4R) sitt fantastiske arbeid for flyktninger i flere år, og nå jeg gjøre noe annet enn å bare like, dele og vippse små summer innimellom: jeg starter en innsamling og håper venner og bekjente vil hjelpe meg :) 

RFR er nå  på grensa mellom Hellas og Tyrkia og trenger hjelp mer enn noen gang. De mangler midler for å hjelpe, og de ber så inderlig om at noen vil hjelpe dem å bidra til prosjektet/situasjonen de intenst jobber med nå (se under). 

Flyktning-situasjonen, som fortsatt er sterkt gjeldende, har blandt annet mistet sin fokus i media- og det gjør at det er vanskeligere for hjelpeorganisasjoner å få økonomisk hjelp til sitt arbeid. Også for Omar og Ane er dette gjeldende. 

Men vi kan være med å endre dette. Sette fokus og bidra med en liten sum (for de som har). Jeg håper virkelig at noen vil støtte med en liten sum, og dele videre, slik at små summer kan bli store summer. Alt bidrar! 

Jeg må ihvertfall prøve...

Hva støtter denne spleisen: 

På grensa mellom Hellas og Tyrkia (Evros) er det flere flyktninger som trenger juridisk og medisinsk bistand, og R4R har som eneste hjelpeorganisasjon fått tillatelse til å etablere seg i dette området. De har  alle tillatelser i orden og  jobber innenfor loven, både gresk og internasjonal lovgivning. 

Dette gjelder i all hovedsak syriske flyktninger, som har opphold seg i Tyrkia, som nå flykter videre i frykt for å bli deportert til Syria, noe tyrkiske myndigheter har startet med. 

R4R er der nå og bidrar med sin hjelp, og vi kan hjelpe dem å hjelpe. Både med midler til akutt krisehjelp og til advokater som sørger for at flyktingers rettigheter blir ivaretatt.  Her kan du høre fra Omar om situasjonen i dette området og hvordan han jobber for å skaffe hjelp https://fb.watch/mcJzhXAEBu/ 

For bare noen dager siden hjalp de 21 personer, barn og voksne, som flyktet videre fra Tyrkia i frykt for å bli deportert til Syria. De var sterkt dehydret og utsultet. De fikk krisehjelp og får nå hjelp fra advokater som skal ivareta deres rettigheter. Takket være R4R OG Omar sitt kontaktnettverk.

Norske Ane Kandal hjelper organisasjonen, hun er fysisk til stede og bidrar frivillig i nødhjelpsarbeidet. Hun har gjort dette i flere år. Ane Kandal oppdaterer jevnlig på sin  Facebookside om situasjonen og hjelpen de gjør. Dette gjør at vi vet at pengene går til nettopp dette. 

Ane forteller her hvordan de hjalp til: https://www.facebook.com/542713897/videos/205528075513947/

Mer info om R4R: 

..ble grunnlagt i 2017 av Omar Alshakal, selv flyktning fra Syria, og en ekte ildsjel.

..er en liten grasrotorganisasjon, som ledes og drives av flyktninger selv.

..har fokus på ‘emergency response’, håndterer akutte kriser, og setter inn innsatsen der hvor skoen trykker aller mest.

..driver direkte flyktninghjelp på flyktningenes egne premisser, uten fordyrende mellomledd.

..har svært lave administrasjonskostnader, da ingen må opprettholde en inntekt eller en livsstil, fordi de hadde ikke det fra før.

..baserer alt sitt hjelpearbeid på frivillig innsats og frivillige donasjoner.

..har som alle andre slitt det siste året, men har omorganisert og omstrukturert og drifter videre.

..er greskregistrert og har tillatelser i orden for å gi humanitær hjelp og juridisk bistand.

Refugee 4 Refugees 

Prosjekter akkurat nå: 

EVROS (Grensa mellom Hellas og Tyrkia); 

..R4R har, som eneste hjelpeorganisasjon fått tillatelse til å etablere seg i dette området.

..R4R starter opp nå med å bistå flyktninger juridisk og medisinsk bistand.

..dette gjelder i all hovedsak syriske flyktninger, som har opphold seg i Tyrkia, som nå flykter videre i frykt for å bli deportert til Syria, noe tyrkiske myndigheter har startet med.

..som ved alle Europas yttergrenser foregår det uhyrlige ting i dette området, noe jeg hverken kan eller vil utdype, da det kan sette hele prosjektet, som er i oppstartsfasen, i fare.

..kort oppsummert handler dette om å ivareta menneskerettigheter og i ytterste konsekvens redde liv.

ATHEN;

..bistår flyktninger gjennom hele prosessen med å skaffe seg en mulighet til å stå på egne ben.

..veileder og bistår i den byråkratiske prosessen med papirer og tillatelser, for å komme i arbeid eller starte egen virksomhet.

..bistår med å skaffe bolig.

..ordner skoleplass til barna i vanlig skole.

..hjelpen gis på individuell basis etter behov, og folk går fra å være passive mottakere av nødhjelp til å klare seg selv, og skaffe seg et liv.

..kostnadene varierer, da hjelpen tilpasses individuelle behov, men som regel kan en hel familie få sjansen til å skape seg et verdig liv for under ti tusen kroner, i mange tilfeller langt under dette beløpet.

..eksempelvis kan en familie på fem få et verdig liv og barna en fremtid for under to tusen kroner per hode.

..svært mange stiller i etterkant av å ha fått denne starthjelpen opp for R4R med sin arbeidskraft og kompetanse, med ønske om å gi noe tilbake og bidra til at andre kan få den samme sjansen.

Ane har opprettet et norsk foretak,  innsamling til humanitært formål,  "R4R Support, for folk på flukt". Organisasjonsnummer 927 485 958. Dit vil  innsamlede penger bli sendt.

Krisesituasjon ved Evros- hjelp mennesker på flukt!

12 460 kroner innsamlet

47 givere
Avsluttet 25.08.2023
62% av 20 000 kr
Siv Grethe Aarnes sitt profilbilde
Verifisert
Siv Grethe Aarnes
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Siv Grethe Aarnes er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×