LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Omar Alshakal fyller 30 år! Hans eneste ønske er å hjelpe andre!

Omar Alshakal fyller 30 år! Hans eneste ønske er å hjelpe andre!

Alle pengene som samles inn går til Refugee 4 Refugees’ ‘housing project’, som gir flyktninger en fremtid.

Omar Alshakal, "The man with the Golden Heart" fyller 30 år, og han ønsker seg bare én ting; at Refugee 4 Refugees (R4R) skal overleve! Omar, selv flyktning fra Syria, grunnla organisasjonen i april 2017 og har hjulpet tusenvis av flyktninger, først og fremst i Hellas, i snart sju år.

Omar leder R4R og har viet hele sitt liv til å hjelpe alle andre enn seg selv, han jobber døgnet rundt og har ofret alle egne fremtidstrømmer. R4R drives av Omar og andre flyktninger og driver med direkte flyktninghjelp på flyktningenes egne premisser. Dette er ren idealisme, og ingen, heller ikke Omar selv tar ut lønn, alle innsamlede midler går til flyktninghjelp, og alt arbeid gjøres på frivillig basis.

Flyktningkrisen i Hellas pågår for full styrke, selv om ingen snakker om den lenger. Det er et skrikende behov for mat, klær, tepper, og hygieneartikler for de som bor i leirer, men det er også ufattelig mange som har fått innvilget asyl, men som trenger hjelp til å starte et liv og en tilværelse, og R4R bistår med advokathjelp, bolig, jobb til de voksne og skoleplass til barna; "hjelp til selvhjelp'. R4R har også, som eneste organisasjon, tillatelse til å jobbe i Evros, på grensa mot Tyrkia.

Omar og Refugee 4 Refugees er der, hjelper og bistår, dag ut og dag inn, men nå henger alt i en veldig tynn tråd, på grunn av falske kontoer på Instagram, som har ført til at min fb-konto ble stengt ned. Jeg er bare en helt vanlig norsk lærer, som har jobbet frivillig for R4R og samarbeidet tett med Omar siden 2017, og har drevet pengeinnsamling ved hjelp av denne fb-kontoen, som betyr at all inntekt til R4R har stoppet opp. Jeg har opprettet ny konto, men alt jeg har bygget opp i over seks år er borte, og det er flyktningene og R4R som straffes.

Omar var 17 år da krigen brøt ut i hans hjemland, Syria. Han støttet opprøret, men bestemte seg allerede da for at han ikke ville gjøre noe som skadet andre, men heller hjelpe humanitært. Han kjørte skadede til sykehus, med livet som innsats. Han ble fengslet og torturert, slapp ut igjen og fortsatte, men måtte selv flykte da han ble hardt skadet etter et bombeangrep. Han svømte fra Tyrkia til Hellas, kom seg til Tyskland og fikk legebehandling, og har siden brukt hele livet på å hjelpe andre flyktninger.

15. Januar fyller Omar 30 år. Jeg skulle gjerne ha gitt han noe personlig, han hadde virkelig fortjent det, men jeg vet at det beste jeg kan gjøre for han er å prøve å redde Refugee 4 Refugees. Det er hans livsverk, og hans største drøm er å fortsette å hjelpe mennesker ved hjelp av R4R.

Jeg håper mange vil støtte og dele Spleisen, for Omar og for flyktningene. Hvis vi løfter i flokk, så klarer vi det!

Omar Alshakal fyller 30 år! Hans eneste ønske er å hjelpe andre!

10 450 kroner innsamlet

31 givere
Avsluttet 29.01.2024
34% av 30 000 kr
Ane Kandal sitt profilbilde
Verifisert
Ane Kandal
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Ane Kandal er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×