GABRIELS KOKEBOK – for deg som flytter hjemmefra!
Her er alt du som skal flytte for deg selv, trenger av oppskrifter, tips og triks for å fortsette å spise like god mat som den du har vokst opp med.
«Gabriels kokebok» begynte som akkurat det - min gave til sønnen min Gabriel på hans tjueårsdag nå nylig. Med oppskriftene på all maten jeg elsker å lage til ham, og som jeg gruer meg så sjukt til ikke å lage til ham lenger, nå som han snart skal flytte hjemmefra.
Jeg var så heldig å få trollmannen Eivind Platou til å designe og illustrere boka. Og da vi så resultatet, var det soleklart at dette ikke bare var min gave til Gabriel, men også vår gave til alle dere andre.

Her er det nemlig massevis av digg og billig mat, til hverdags og fest. Det er enkel mat som er kjapp å lage. Men det er også fjong mat som kan imponere venner og dates. Det er selvsagt pizza, burger, taco, pasta, supper, pannekaker, brownies osv. Men også alt det Gabriel og jeg digger, som mange av dere kanskje ikke har oppdaget ennå, sånn som koreawok, dumplings, Peters gulasj, HongKong-grillspyd, Fammas nøttekake. Og mye, mye mer. Alt med pappas hemmelige tvist, som tar enkel og billig hverdagsmat til nye høyder.
I tillegg er boka full av enkle snarveier, tips og triks. For å trylle fram gode middager fra kjipe rester. For å unngå matsvinn. For å spare penger når du handler i butikken. Eller for å lage noe godt med det du allerede har i skapet. Og hva bør du egentlig ha i skapet når du flytter for deg selv?

Gabriels kokebok er den perfekte gaven til alle som skal flytte hjemmefra og som skal begynne å lage maten sin selv, eller allerede har gjort det og trenger mer kunnskap og inspirasjon. (Og med fare for å tråkke noen på tærne, lover jeg at tipsene i boka vil gjøre familieklassikerne, som kjøttsausen til pastaen, fredagstacoen eller ukas obligatoriske fiskemiddag, ekstra gode.)

Hvem er vi? Jo, Eivind Platou og Thomas Horne har laget en masse anerkjente bøker sammen, som for eksempel bestselgeren «Ølbrygging fra hånd til munn», «Kunsten å ikke kaste mat», som fikk DOGA-merket og vant gull i Visuelt og sølv i Årets vakreste bøker (begge med foto av Colin Eick), samt «Den store klimaguiden», som fikk Brageprisen i åpen klasse og gull i både Visuelt og Årets vakreste bøker. Boka vil utgis på det uavhengige og kompromissløse Handverk Forlag som vi har startet sammen med Colin Eick og Kåre Martens.
Vi trenger din støtte til å få produsert ferdig boka, trykket den og sendt den hjem til deg. Støtt spleisen og få Gabriels kokebok i posten!