LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Tech-folk for fred i Gaza

Tech-folk for fred i Gaza

Spleisen er opprettet for å samle støtte til en fredelig markering foran Stortinget den 7. mai. Alt overskudd går til Ingeniører Uten Grenser og deres #ingeniørdugnad for Gaza.

Tech-folk For Fred i Gaza er en gruppe med frivillige og engasjerte ildsjeler fra flere ulike deler av den norske teknologibransjen

Vi er inspirert av lignende grupper som f.eks. Writers Against The War On Gaza, Tech for Palestine m.m.

Vi er en gruppe teknologer som ønsker å vise solidaritet med det palestinske folket som lider under den hensynsløse bruken av kunstig intelligens. Vi ønsker å vise støtte til våre kollegaer i tech som har mistet jobbene sine for å stå opp mot deres arbeidsgiveres involvering i å bygge, selge og profittere på teknologi som brukes i krigføringen mot Gaza.

Som mennesker og folk i tech tar vi steget ut av den trygge komfortsonen og bryter stillheten som har rådet teknologibransjen. Vi ønsker å bidra til å hjelpe arbeidet som bedrer palestineres liv, samtidig som vi ønsker å tydelig vise støtte til bransjekollegaer verden over som mister jobbene sine fordi de sier fra om uakseptabel bruk av teknologi de utvikler.

Denne Spleisen er derfor opprettet for å samle støtte til en fredelig markering foran Stortinget den 7. mai kl 15:30, meld deg på vårt event så du ikke glemmer det! 

Absolutt alt overskudd går direkte til Ingeniører Uten Grenser og deres #ingeniørdugnad for Gaza som jobber for å gjenoppbygge vann- og pumpesystemer samt brønner som sikrer tilførsel av rent vann til Gaza.

Alle overføringer vil bli dokumentert, og kvitteringer vil bli forelagt til alle som legger inn sin støtte på denne Spleisen.

Hjelp oss med samle inn midler slik at vi kan sende et klart og tydelig signal om at kunstig intelligens ikke skal brukes til å ta uskyldige palestineres liv, samt donere et bidrag til heltene i Ingeniører Uten Grenser og prosjektet #ingeniørdugnad for Gaza.

Bakgrunn

Gazas innesperrede befolkning bombes kontinuerlig, dehumaniseres og nektes tilgang til nødhjelp, strøm og rent vann, og de siste ukene har det kommet fram skremmende informasjon om hvordan KI benyttes av den israelske hæren i krigføringen sin.

Ved bruk av KI-systemet Lavender, identifiserer Israel potensielle mål basert på individers tilsynelatende tilkobling til Hamas. Opptil 37.000 individer har blitt identifisert som mål. Et annet KI-system, kalt Where’s Daddy, varsler når en mistenkt palestiner (altså et identifisert mål) ankommer hjemmet sitt. Da bomber Israel hele bygningen, uavhengig av om familien er hjemme eller ikke.

Israels bruk av sky-teknologi og KI i krigen mot Gaza har blitt så brutal at det beskrives som «en fabrikk for massedrap».

Allerede i 2021 varslet anonyme ansatte i Big Tech om blant annet Prosjekt Nimbus. Flere titalls tech-folk har blitt sparket fordi de har tatt avstand fra prosjektet.

Det er vår plikt å si fra når teknologi brukes i krigføring der tusenvis av uskyldige mennesker mister livet. Vi har våre stemmer og kan velge å bruke dem uten frykt for jobbene våre. Vi kan si at det ikke er greit at menneskeliv er mindre verdt enn profitt, at det ikke er greit at barn drepes med teknologi vi selv bruker, og at det ikke er greit at kunstig intelligens brukes ukritisk og uten moral. Ja, vi kan til og med si at et folkemord drevet av teknologi ikke er greit.

English translation

We are a group of volunteer people in tech who wants to organize a peace march in Norway to show solidarity with the Palestinian people 🤝

We also want to show our support for the tens of tech workers worldwide who are losing their jobs for speaking out against the use of artificial intelligence in warfare against innocent people 💼

Organizing an event requires a small amount of money to cover some necessities. All other funds are donated to Engineers Without Borders and their campaign to restore the water supply in Gaza.

Tech-folk for fred i Gaza

32 400 kroner innsamlet

77 givere
6 dager igjen
64% av 50 000 kr
Tech-folk For Fred i Gaza sitt profilbilde
Tech-folk For Fred i Gaza
Verifisert
Espen Dalløkken står bak spleisen
Denne knappen åpner en modal med delingsknapper, hvorav den første heter «Del på Facebook».
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Espen Dalløkken er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×