LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Innsamling til Jamila og Aldrins sønn Hezekiah

Innsamling til Jamila og Aldrins sønn Hezekiah

Alle penger som blir samlet inn vil gå til Hezekiah, slik at han kan få medisin og den riktige næringen han trenger.

Her er litt forhistorie til hvem Jamila er, og tilstanden til sønnen hennes Hezekiah.

Jamila var elev på Bibelskolen på Fossnes året 2017/2018, og hadde etter endt skoleår ønske om å bli værende på Fossnes. I oktober 2018 får hun beskjed av norske myndigheter om at hun ikke får forlenget opphold i Norge, og må derfor reise tilbake til Filippinene.

På Filippinene fullfører Jamila sin mastergrad i matematikk, og i løpet av året (2024) er planen å fullføre sin doktorgrad i samme emne. Hennes ønske har alltid vært å returnere til Fossnes. Mest på grunn av det åndelige felleskapet, men også de menneskelige båndene.

I mellomtiden møter hun Aldrin, som hun gifter seg med i 2021.

I januar, uke 4 2024, får Jamila og Aldrin sønnen Hezekiah Matthias. Det forstås tidlig at Hezekiah ikke er helt frisk, og det utføres en rekke tester for å stille en diagnose. Det fryktes at det kan være en arvelig tilstand som heter G6PD, da Jamila har slektninger med denne sykdommen.

G6PD hjelper røde blodlegemer til å fungere. Det beskytter dem også mot stoffer i blodet som kan skade dem.

Hos personer med G6PD-mangel produserer enten ikke de røde blodcellene nok G6PD, eller det de lager fungerer ikke som det skal. Uten nok G6PD til å beskytte dem, brytes de røde blodcellene fra hverandre (hemolyse). Når mange røde blodlegemer blir ødelagt, kan en person utvikle hemolytisk anemi.

Jamila og Hezekiah har vært mye inn og ut av sykehuset siste månedene, da sykdommen har gitt følgende symptomer:

  • Ekstrem tretthet
  • Rask hjerterytme
  • Kortpustethet
  • Gulsott

Over de siste ukene har han fått utviklet lungebetennelse, med vond hoste og oppkast. Legene har derfor endret hva slags type melk Hezekiah får en rekke ganger, i tillegg til å sette han på antibiotika.

For tiden får han morsmelkerstatningen "Nutramigen", som er den dyreste på det filippinske markedet. Det virker til at denne varianten fungerer, da hosten gir seg noe og oppkasten har tatt slutt. Som en referanse: Denne morsmelkerstatningen koster 250kr i Norge for 400g. Den er nok noe rimeligere der nede, men for en barnefamilie på Filippinene med en årsinntekt på 25-30.000 NOK så blir dette ganske store kostnader. Jamila og Aldrin bruker av sparepengene sine, og låner av nærmeste familie.

Når Hezekiah blir eldre og går over til mer fast føde, så finnes det rimeligere alternativer. Han vil måtte leve med et begrenset kosthold resten av livet, da det er mye mat han ikke vil tåle. Jevnlige blodoverføring må også til for å få tilskudd av røde blodlegemer, men på grunn av alderen (15 uker) må han vente litt med det.

Oversettelsesarbeid:

I perioder da Jamila har tid, jobber hun og Mary Ann (tidl. husmor på Fossnes) med å oversette Hans Erik Nissen sin andaktsbok "Ett er nødvendig" til filippinsk. Dette blir gjort i samarbeid med NLL og en dansk menighet, der ønsket er å spre kristen litteratur blant filippinske sjømenn (ca. 10% av befolkningen på Filippinene reiser utenlands for arbeid. 600 000 av disse er sjømenn.) Videre er det ønske om å oversette ytterligere bøker, som bl.a. Rosenius sin husandaktsbok m.m.

De aller fleste på Filippinene er katolikker (78,8%), men det finnes også en liten luthersk organisasjon som har enkelte menigheter og kirker spredt rund i landet. Denne organisasjonen er vi kommet i kontakt med, og vi utforsker om det er et fellesskap som Jamila og Mary Ann kan ha sitt åndelig hjem i.

Håkon Bergene Holm har opprettet en konto til innsamlingen (og står derfor som formell mottaker av spleisen, selvom det er Jamila som er mottaker). Han vil oversende pengene til Jamila og Aldrin når spleisen er ferdig. Marie Louise Björn står som ansvarlig bak Spleisen.

Innsamling til Jamila og Aldrins sønn Hezekiah

25 250 kroner innsamlet

30 givere
Avsluttet 22.05.2024
252% av 10 000 kr
Ikke-verifisert
Marie Louise Björn
står bak spleisen
Verifisert
Håkon Bergene Holm mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Marie Louise Björn er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×