LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Solidarisk støtte til arbeidsløse i Palestina

Solidarisk støtte til arbeidsløse i Palestina

Alle pengene som samles inn går til arbeidsledige og deres familier i Vestbredden.

Solidarisk støtte til arbeidere i Palestina

«Making Women Visible» er et solidaritetsprosjekt som bygger solidaritet over landegrenser og bidrar til en sterkere faglig kvinneorganisering gjennom kursing av kvinner. Prosjektet ble startet av en kvinnegruppe i Palestinakomiteen i 2018. Samarbeidspartner i Palestina er kvinnesekretariatet i New Unions. Det er en faglig sammenslutning som har hovedkontor i Tulkarem på Vestbredden. 

Fra 2019 støttet LO i Oslo prosjektet og deltar aktivt i kvinnegruppa.

Fokuset vårt i dette solidaritetsarbeidet er nå å hjelpe arbeidsledige arbeidere. 

Da er vi veldig takknemlig for ditt bidrag. Situasjonen er desperat for mange familier på Vestbredden. Gjennom solidaritetsprosjektet «Making Women Visible» kan du være med å bidra til å avhjelpe nøden blant palestinske arbeidere. 

Kvinnesekretariatet i den faglige palestinske sammenslutningen New Unions, er sterkt engasjert i å hjelpe arbeidsløse palestinere. Men de mangler økonomiske midler.

Tilstanden på den okkuperte Vestbredden er nå eksplosiv etter at Israel har innført militær unntakstilstand. Mange personer har blitt drept av bevæpnede israelske bosettere, i tillegg gjennomfører israelske sikkerhetstyrker hyppige dødelige raid i palestinske hjem og bydeler. Totalt er nå ca. 500 blitt drept, inkludert barn. Mange palestinere har vært utsatt for vilkårlige arrestasjoner og fengslinger.

Palestinere utgjør den største delen av Israels lavlønte arbeidskraft. 

Da krigen startet, mistet 150 000 arbeidere fra Vestbredden sitt arbeid i Israel og i industrielle soner på okkupert område. 

Alle kontrollposter som palestinske arbeidere må passere på vei til arbeidet ble stengt. I tillegg mistet 18 500 palestinske arbeidere fra Gaza også sin arbeidstillatelse i Israel. På grunn av stort press fra israelske arbeidsgivere på Vestbredden fikk 10.000 palestinske arbeidere lov til å gjenoppta arbeidet sitt fra slutten av fjoråret.

Mange tusen som var på arbeid i Israel 7. oktober ble internert i to militærleire på Vestbredden. Flere ble utsatt for grov tortur og mishandling under avhør. Mange er nå løslatt, men Israel holder fortsatt en del internert. Arbeidere fra Gaza ble fordelt på de største byene på Vestbredden hvor befolkningen forsøker å hjelpe dem. Noen få hundre arbeidere har fått komme tilbake til Gaza. 

I tillegg til denne enorme arbeidsledigheten blant palestinske arbeidere, har nøden blitt forsterket på Vestbredden ved at Israel holder tilbake lønninger til offentlig ansatte som utgjør 20% av de som arbeider på Vestbredden.

Solidarisk støtte til arbeidsløse i Palestina

17 000 kroner innsamlet

17 givere
Avsluttet 14.07.2024
68% av 25 000 kr
Making Women Visible sitt profilbilde
Making Women Visible
Verifisert
Jessica Caroline Fenn-Samuelsen står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Jessica Caroline Fenn-Samuelsen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×