LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Vil du bli med oss og støtte barna ved Samaritan barnehjem i Tanzania?

Vil du bli med oss og støtte barna ved Samaritan barnehjem i Tanzania?

Samaritan er frivillig og kristent driftet. 100% av donasjonene går direkte til barnehjemmet. Dvs at alle pengene som samles inn vil gå direkte til barna ved barnehjemmet.

Foto: Norsk Nødhjelp

Kjære alle sammen. 

Sammen med min mamma Britt Inger, kjæresten min Vetle og svigermor Linn, reiser vi til Tanzania i September. Gjennom Norsk Nødhjelp har vi fått muligheten til å jobbe i en uke som frivillige ved et barnehjem hvor vi ønsker å bidra med det vi kan. 

Norsk Nødhjelp støtter to barnehjem, hvor det ene er Samaritan Village som vi skal jobbe for. Norsk Nødhjelp har fokus på å skape gode hjem for barna, med så lite institusjonspreg som mulig. De sørger for å ha trygge og omsorgsfulle voksne, næringsrik mat, god oppfølging til barn som har opplevd mye vondt i fortiden, og en god skolegang der de har god oppfølging. Målet er å skape trygge mennesker som skal klare seg selv inn i voksenlivet.  Dette kan du lese mer om på deres nettsider:  https://nn.no/

Samaritan Village ligger i Arusha, Tanzania, er kristent og frivillig drevet og tar hovedsakelig imot nyfødte og små barn som av ulike grunner er forlatt av sine biologiske foreldre. De driver også en egen helseklinikk med lege og sykehustjenester både for egne barn og lokalsamfunnet for øvrig. De tilbyr blant annet vaksinasjon til alle barn, covid-vaksinasjon, gratis helsetjenester til barn, fødestue og oppfølging til kvinner under og etter svangerskapet. Barnehjemmet huser rundt 70 barn i ulike aldre, og barna blir enten adoptert bort til godkjente familier eller plassert i fosterhjem etter kortere eller lengre opphold. Hvis dette ikke er mulig, blir de boende på barnehjemmet og får etternavnet Samaritan. Mange av barna som kommer til barnehjemmet er henvist av barnevernet etter å ha blitt utsatt for vold, overgrep eller omsorgssvikt. På Samaritan Village får de tett oppfølging av en sosialarbeider, samt både fysisk og psykisk helsehjelp for å bearbeide traumer. Alle barna får skolegang og senere utdanning for å sikre en god fremtid. De legger stor vekt på å gi barna et trygt og godt sted å vokse opp, og individuell oppfølging for å dekke deres behov.

Det største behovet der nå er penger til mat, morsmelkerstatning, medisiner og skolepenger. Det er dette vi jobber for å samle inn penger til, da de fortsatt ikke har nok til å dekke behovene. Det er spesielt krevende fordi det har vært mangel på elektrisitet i snart ett år, mange strømbrudd gjør at barnehjemmet er avhengig av generatorer, noe som er veldig dyrt. Det øker også matprisene i hele landet.

Her er noen eksempler fra Norsk Nødhjelp på hva din hjelp brukes til:

  • 1700,- Medisiner i 1 mnd
  • 580,- Melk til spedbarn i 2 uker
  • 460,- Mat til to barn i 1 mnd.
  • 290,- Melk til ett spedbarn i 1 uke.

Det kommer frivillige fra rundt om i verden for å jobbe der, både helsepersonell og andre. De frivillige betaler 20 USD pr pers pr døgn for å bo og jobbe der, dvs at donasjonene som kommer inn går ikke til å lønne frivillige eller til adm., men alle pengene går direkte til barna ved barnehjemmet. 

Vi har tro på at små handlinger til sammen kan skape store forandringer. Så all støtte – enten det er et lite bidrag eller deling av spleisen - vil bety mye for barna på barnehjemmet. 

For mer innsikt, og for å se videoer fra barnehjemmet, kan man gå inn på nettsiden deres https://www.samaritanvillageorphanage.org/

Med varme hilsener fra Linnea, Britt, Vetle og Linn.

Vil du bli med oss og støtte barna ved Samaritan barnehjem i Tanzania?

7 050 kroner innsamlet

16 givere
2 dager igjen
70% av 10 000 kr
Ikke-verifisert
Linnea Johanne Myrbostad Sollid
står bak spleisen
Denne knappen åpner en modal med delingsknapper, hvorav den første heter «Del på Facebook».
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Linnea Johanne Myrbostad Sollid er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×