LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Bidra til å løfte de minste barnas stemme i deres barnehagehverdag!

Bidra til å løfte de minste barnas stemme i deres barnehagehverdag!

Hva må gjøres for at reisen fra hjem til barnehage ikke skal føles som en månelanding, men som en trygg overgang som fremmer god psykisk helse og tidlige erfaringer med demokrati? Spleisen ferdigstiller Del 2 av dokumentarfilmen fra barnets perspektiv.

Trailer til dokumentarfilmens Del 1:

Som samfunn vokser man ved å utfordre etablerte rutiner og holdninger. Dette er helt nødvendig for å kvalitetssikre omsorgen for barn i barnehager. Som videojournalist har engasjementet alltid vært størst når det kommer til å belyse mennesker eller grupper som er sårbare og hvor deres stemme ikke blir ivaretatt. Etter mitt første møte med barnehagen som mor fikk jeg et brennende engasjement for barnehagetilvenning og barnesynet som ligger til grunn for hvordan vi voksne møter barnet. Og det var her idéen til dokumentarfilmen "Til månen på 1-2-3" begynte. 

Dokumentarfilmens Del 1 og 2 er en uavhengig produksjon som ikke er produsert på oppdrag fra andre. Produksjonen er gjennomført med egne midler samt sponsorbidrag fra organisasjoner som brenner for barns psykiske helse. Prosjektet er forskningsbasert og inneholder uttalelser og refleksjoner fra akademiske ekspertkilder.

Nå ber jeg om folkets hjelp til å ferdigstille Del 2. Ta en titt på noe av opptaksmaterialet her:

Om Del 2:

Tilvenningstiden er ikke den eneste overgangen som oppleves krevende for barnet. Barns deltakelsesmuligheter og medbestemmelse blir ofte tilsidesatt i en travel og oppdelt barnehagehverdag med mange små overganger mellom lek, måltid, samling, stell osv. Barn blir avbrutt, transportert eller parkert. Dette skjer uten at de ansatte ønsker det eller oppdager det, og er ikke i tråd med FNs barnekonvensjon om barns rett til å delta. Fagpersoner formidler at det å møte barnet som et likeverdig subjekt styrker barnets selvfølelse og psykiske helse. Hva skjer hvis de voksne tør å slippe kontrollen?

Opptakene er fra barnehager i Norge og Danmark og er nå avsluttet. Midlene fra spleisen går til redigering, etterarbeid og distribusjon av Del 2. Filmen blir tilgjengelig gratis for allmennheten. 

Sammen kan vi skape refleksjon og debatt med barnets stemme som utgangspunkt - for å fremme kunnskap og utvikling til barnets beste!

Se filmens Del 1 gratis på https://www.tilmaanen.no

Foto fra opptak i Viborg, Danmark.

Bidra til å løfte de minste barnas stemme i deres barnehagehverdag!

5 050 kroner innsamlet

13 givere
Avsluttet 17.09.2024
0% av 580 000 kr
Kine Storejorde sitt profilbilde
Verifisert
Kine Storejorde mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Kine Storejorde er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×