LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Backyard Ultra for Mental helse

Backyard Ultra for Mental helse

Støtte til mental helse for menn

I Norge står menn for en stor andel av selvmordene og selvmordsforsøkene som skjer hvert år. Hver eneste dag mister vi fedre, sønner og brødre – ikke fordi de ønsket å forlate oss, men fordi de ikke fant en vei ut av mørket. Mange menn sliter i stillhet, fanget i forventningen om å alltid være den andre ser på som den sterke.

Mental helse er ikke bare en kvinne- eller mannssak – det er en menneskerett. Likevel er det ofte vanskeligere for menn å søke hjelp. Mange føler skam, frykt for å bli sett på som svake, eller vet rett og slett ikke hvor de kan henvende seg. Derfor er det så viktig at vi alle tar et ansvar. Når du donerer til Mental Helse Norge, gir du ikke bare penger – du gir støtte til ressurser som gir håp, liv og en vei ut av mørket.

Din donasjon kan bidra til å bryte ned barrierene som hindrer menn i å få den hjelpen de trenger. Den kan finansiere livsviktige tjenester som gir menn et trygt rom til å snakke, bli hørt og få behandling. Din støtte kan redde en far, en venn, en kollega. Den kan forhindre at et barn vokser opp uten sin far, eller at en familie må si farvel til en kjær.

Jeg har lenge ment at mental helse for menn ikke har vært prioritert godt nok i det norske samfunnet eller helsevesenet. Altfor mange menn sliter med psykiske lidelser som angst og depresjon, men tør ikke søke hjelp på grunn av stigmatiseringen rundt det  å "være mann/mandig". Fordommer og frykt for å bli sett på som svak gjør at mange lider i stillhet.

For å bidra på min måte har jeg bestemt meg for å delta på Stavanger Backyard Ultra, et 80 km løp som går over 12 timer, selv om jeg aldri har prøvd et vanlig maraton på 42,2 km før.

Målet mitt er å samle inn penger til Mental Helse Norge for å støtte det viktige arbeidet de gjør. Alle pengene jeg samler inn, vil bli donert til Mental Helse Norge, og dette vil bli dokumentert gjennom Facebook og Instagram etter løpet!

På forhånd, tusen takk for alle donasjoner!

Backyard Ultra for Mental helse

24 017 kroner innsamlet

87 givere
2 dager igjen
120% av 20 000 kr
Ikke-verifisert
Mats Fallet Kløfta
står bak spleisen
MENTAL HELSE sitt profilbilde
MENTAL HELSE mottar pengene
2 givere har nylig støttet
❤️ 2
Støttet nylig
Denne knappen åpner en modal med delingsknapper, hvorav den første heter «Del på Facebook».
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Mats Fallet Kløfta er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×