LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Spleis til måkene hos Måkevakta 🐥🐟🦐💸

Spleis til måkene hos Måkevakta 🐥🐟🦐💸

Alle pengene samlet inn vil gå til å dekke løpende utgifter i rehabilitering av måker hos Måkevakta.

I den siste uken er tilsammen 16 måker blitt sluppet: gråmåker Kai og Karsten, fiskemåken Commie og de tretten sildemåkene på Hvervenbukta sist.

Neste helg er reservert for fiskemåke-utslipp, som er veldig flinke til å fly og trene vingene sine. Flere av brudd er blitt nå fikset, både vinger og bein. De er også blitt en veldig fin gjeng som høres i hele Klemetsrud og som motiverer hverandre til utvikling.

Bipper har god oversikt der han står.

Vi har inne noen fantastiske personligheter, som Jean for eksempel. Hun ble funnet helt utslitt på et fortau og uten å kunne bruke sine bein. Grunnen var at hennes venstre bein ble brukket når hun var liten og grodde i vinkel, slik at den lå under hennes mage. Hun hadde aldri lært å bruke sin fot og etter hvert, når hun begynte å bli tyngre, klarte hun ikke å løfte seg på kun et bein, fordi vingene var fortsatt ikke utviklet. Kun en kortvarig korreksjon av hennes fot i ett par dager, hjalp henne å begynne å bruke sitt skeive bein og gå litt og litt. Nå kan hun løpe og ja, Jean har begynt å fly og endelig kan også hun stå på den store steinen. 😍

Vi får fortsatt inn mange nye pasienter, både voksne og unger, dunbebiser og de som allerede begynner å fly. Det er stortsett sildemåker i den siste tiden, en del fiskemåker, men vi får også inn første gråmåkeunger som skader seg på sine første turer til byen.

Espresso venter på puten til smertestillende begynner å fungere, da får han stabilisert sin bruket fot. 

Balbina elsker reker, akkurat som alle sildemåkene våre. Hun er også en av de snilleste sildemåkene vi noen ganger har hatt med å gjøre. 🥰

Det går ca 5 kilo reker, 6 kg VOM, noen kiloer fisk og tørr fôr hver dag. Vi bruker masse kladder og engangshansker. Det er bare noe av de utgiftene vi står med for å kunne hjelpe flest mulig måker. Her trenger vi virkelig deres støtte. Uten dere vil vi ikke kunne eksistere.

Spleis til måkene hos Måkevakta 🐥🐟🦐💸

10 400 kroner innsamlet

42 givere
Avsluttet 31.07.2024
104% av 10 000 kr
MÅKEVAKTA mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
MÅKEVAKTA er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×