LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Sør-Amerika på tvers for Mental Helse Ungdom

Sør-Amerika på tvers for Mental Helse Ungdom

Alle pengene går til Mental Helse Ungdom for å styrke Hjelpechatten, deres viktige chat-tjeneste for ungdom med psykiske utfordringer. Støtten vil også bidra til økt synlighet, slik at flere unge over hele Norge kan få hjelp.

Hei! Mitt navn er Fredrik Huth Jensen, og i desember 2024 legger jeg ut på mitt hittil største eventyr. Jeg skal gå over 2000 kilometer fra Stillehavet i Chile til Atlanterhavet i Argentina, over Andesfjellene og gjennom Patagonia. Målet mitt er å fullføre reisen på 120 dager. Men - turen handler ikke bare om utholdenhet, den handler om noe mye viktigere: å gi ungdom håp og inspirasjon. Jeg har derfor opprettet en spleis for å støtte arbeidet til Mental Helse Ungdom. Målet er å samle inn 200 000 kroner innen 1. mai 2025.

Hvorfor Mental Helse Ungdom?

Jeg har gjennom deler av livet slitt med dødsangst, og i perioder har jeg vært så deprimert at jeg har vurdert å ta mitt eget liv. Jeg vet hva et godt støtteapparat betyr, og uten det ville ikke ekspedisjonen jeg nå skal ut på ha blitt virkelighet. Mental Helse Ungdom er der for unge som sliter, for de som føler seg alene og som ikke ser noen utvei. For de som ikke har det samme støtteapparatet som jeg har hatt. De søker å gi unge en mening med livet – følelsen av at de er verdt noe for andre og at de kan påvirke verden rundt seg. Nettopp derfor er arbeidet deres så utrolig viktig - det redder liv.

Hvorfor Sør-Amerika på tvers?

Helt siden jeg var liten har jeg søkt fart og spenning. Jeg har jobbet som ranger og safariguide i Sør-Afrika og jeg har drevet eget safariselskap i Tanzania. I 2022 gikk jeg alene fra Svartehavet i Georgia og helt til Det kaspiske hav i Aserbajdsjan – 1000 kilometer til fots.

Takket være terapi, gode venner og egen innsats, har jeg klart å finne balansen og bygge et liv jeg er stolt av. Å utfordre meg selv og å søke nye utfordringer er en viktig del av dette, og ekspedisjonen jeg nå skal ut på er et resultat av alt jeg har vært gjennom. Dette blir den ultimate testen på min styrke og utholdenhet, både fysisk og psykisk – men også min sjanse til å bidra til en sak som er større enn meg selv.

Bli med på reisen

Ekspedisjonen vil bli dokumentert underveis, og produksjonsselskapet Vinterfilm vil jobbe for å skape en dokumentar eller TV-serie om turen. Hvis jeg fullfører, blir jeg den første nordmannen som gjennomfører en slik tur. Sammen håper Vinterfilm og jeg å nå ut til enda flere med det viktige budskapet om mental helse!

Hvis du vil følge meg underveis på turen kan du gjøre det på Instagram.

Alle pengene som samles inn, går direkte til Mental Helse Ungdom. Jeg håper du vil bidra – enten ved å bidra økonomisk eller ved å dele denne spleisen med ditt nettverk. Tusen takk!

Sør-Amerika på tvers for Mental Helse Ungdom

40 955 kroner innsamlet

136 givere
191 dager igjen
20% av 200 000 kr
Fredrik Huth Jensen sitt profilbilde
Verifisert
Fredrik Huth Jensen
står bak spleisen
Mental Helse Ungdom sitt profilbilde
Mental Helse Ungdom mottar pengene
Denne knappen åpner en modal med delingsknapper, hvorav den første heter «Del på Facebook».
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Fredrik Huth Jensen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×