LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Sammen for menns helse

Sammen for menns helse

Stadig flere gutter og menn står alene i møte med isolasjon og psykiske utfordringer. Donasjoner fra denne innsamlingen går til foredrag, kampanjer og nødvendig daglig drift av Brothers, for å bygge fellesskap og styrke vennskap som kan redde liv.


Gutta backer?

Menns helse er i krise. Stadig flere menn opplever sosial isolasjon, depresjon og mentale problemer. Selvmordsstatistikken viser igjen og igjen at gutta sliter. Nok er nok. På tide at gutta prioriteres. I anledning Mannsdagen 2024 starter vi en innsamlingsaksjon for gutters og menns helse. Vi inviterer deg til å bli med.

Pengene gjør at Brothers kan fortsette å holde foredrag og skape holdnings-kampanjer som inspirerer gutter og menn til å forme nære og sunne vennskap. En av de mest effektive måtene å bekjempe sosial og emosjonell isolasjon på.

Om arbeidet vårt

Brothers er en norsk-stiftet, ideell organisasjon, dedikert til å styrke gutters og menns vennskap. Grunnlagt i 2017, og har blitt en ledende stemme, globalt, rundt denne tematikken. Kim Evensen, grunnlegger av Brothers, har skrevet to bøker om temaet, solgt i over 20 land. Han har også holdt over 100 foredrag de siste årene. Tilbakemeldingene har vært overveldende.

Brothers' erfaring og forskning viser at menn, allerede fra ung alder, møter mange hindringer og problemer som gjør det vanskeligere å utvikle dype og autentiske vennskap. Vi lever i en kultur som verken verdsetter eller heier frem gutters relasjonelle behov og evner, men heller reduserer gutte-vennskap ned til kun “en øl på byen, en treningskompis, en wing-man, eller noen man kan spille PlayStation med”. Dette er mer enn bare en kulturell norm – det er et samfunnsproblem med alvorlige konsekvenser for menns fysiske og mentale helse.

Vi ønsker å aktivere gutta i Norge til å stå sammen med hverandre - og vi trenger også kvinnene til å bli med

Alle donasjoner går til å holde foredrag, workshops, holdningskampanjer, og nødvendig daglig drift av Brothers. Doner i dag og inviter vennene dine til å bli med! Ja, vi vet at målet for innsamlingsaksjonen er ganske stort, men det er på tide at menns helse får den støtten det trenger.

Leder for innsamlingsprosjektet: Mari Haukås fra Brothers. Om du har spørsmål, ta kontakt med mari@wearebrothers.org

Historier fra foredrag med vår foredragsholder og ekspert på tematikken menns vennskap, Kim Evensen:

"Hei Kim/Brothers. Når jeg hørte ditt foredrag for første gang ifjor føltes det som om du holdt et maskingevær og skjøt på meg, for hver gang du sa en ny setning følte jeg meg truffet. Mye av det du snakker om var ting jeg aldri hadde tenkt over før jeg hørte ditt foredrag. I tiden etter ditt seminar har jeg fokusert veldig på å være ærlig om følelsene mine og å tenke mer gjennom ting som skjer i livet. Tidligere kunne jeg veldig lett la være å tenke over det som skjedde, men nå har jeg lært at det er fint å snakke og tenke gjennom både positive og negative ting som man opplever i hverdagen. Det du gjør er en utrolig viktig oppgave, og du er med på å endre unge gutters synspunkt på livet ( det er jeg et bevis på). Fortsett med det du gjør, så håper jeg at jeg ser deg en gang:)"

- Hilsen Alfred fra Valdres.

“Hvis det skal snakkes om denne tematikken, så er det akkurat sånn som Kim gjør det, som funker.”

"Vi har nylig hatt besøk av Kim Evensen og Brothers, og hans foredrag har virkelig truffet meg og jeg synes det er en ting som jeg synes alle i hele Norge burde se og høre det han har og si. Jeg har selv sleti mye med det han snakker om, og kjent på at jeg ikke kan være ærlig med mine venner. Og jeg tror at bare det å bevisstgjøre kan hjelpe kjempe mye med dette problemet."

«Det beste foredraget jeg har vært på!"

«Kims bruk av humor gjør temaet, som kunne ellers vært tungt og utfordrende, så spennende og utrolig lett å følge med på!"

Les mer om Brothers og vårt arbeid på 

www.wearebrothers.org eller www.instagram.com/wearebrothersorg



Les Kim Evensen sin kronikk i Dagbladet: 

https://www.dagbladet.no/meninger/guttevennskap-har-blitt-tabubelagt/80506092

Sammen for menns helse

15 600 kroner innsamlet

42 givere
45 dager igjen
3% av 500 000 kr
BROTHERS sitt profilbilde
BROTHERS mottar pengene
Denne knappen åpner en modal med delingsknapper, hvorav den første heter «Del på Facebook».
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
BROTHERS er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×